Kritik

Klockan är nu 19:00 och barnen ska sova. Imorgon blir det att lämna dom på dagis för att sen gå till jobbet. Något som jag längtat efter, att komma in i den rutinen. 

Men det känns läskigt på samma gång, dom ska liksom va på dagis från 10-16. Jag jobbar till 20:00 så det blir pappa som får hämta dom. 

Måndags ångest är på ingång, känner det i kroppen. Just Måndagar trycker jag är jobbiga, för jag vet aldrig vad veckan bjuder på. Nya rykten? Nya skitsnackare? Ångest?  

(null)


Som mamma får man alltid kritik, man måste oftast tänka ett steg längre innan man gör något. Vilket jag tycker är extremt fel. Varför får alltid vi höra kritik? Du uppfostrar dina barn fel, du är ingen bra förebild när du gör så. Du lägger upp för utmanade bilder på dig själv. Du lägger bara upp bilder på dig. Varför gör du sådär? Du borde testa detta istället. Bara för jag inte väljer att posta en bild på mina barn så betyder det INTE att jag inte älskar mina barn. Bara för jag inte lägger upp ALLT jag gör med barnen betyder det inte att jag aldrig hittar på något med barnen. 

För att man ser på sociala medier stämmer? Jag behöver inte framstå som en bra och perfekt mamma på sociala medier. Jag behöver inte söka den bekräftelsen.

Jag vet redan att jag är en bra mamma, jag vet redan att jag är en bra förebild. Jag älskar mina barn och dom kommer före allt. 

Medan alla pappor får all bra kritik. Men ååh vilka söta barn, ååh vilket gulligt barn du har. Vad duktig du är. WOW.

Vi mammor bär barnen först 9 månader, sen genomgår vi en smärtsam förlossning. Vi är hemma med barnen i ett år. Vi får lite sömn, vi får torka spya, bajs och vi är en matfabrik. 

Sen får vi absolut mycket närhet och kärlek. 

Men ändå ska man alltid få höra kritik? 

Oj varför är du ute? Vem är med barnet? Varför har du redan börjat jobba? Han som är så liten. 

Men vänta? Man är väl ändå två som skaffar barn? Eller ska man som mamma alltid sitta ihop med barnen? Det finns väl något som heter egen tid?

Bara för jag åker till Stockholm betyder det inte att jag överger mina barm, det kallas egen tid. 

Sen vad jag gör när jag är barnfri har ingen absolut något att göra med. Huvudsaken jag tar mitt ansvar som mamma, och det gör jag. Jag ger dom allt, allt ett barn behöver. 

Det är fan inte lätt att "vara en mamma" idag. Speciellt inte om man vill vara offentlig på sociala medier. För alla håller koll på en, alla ska alltid kommentera något. 

Sen att jag bor i ett litet samhälle gör det ju inte bättre. Går inte en dag utan att man få höra något. 

Ja, jag är extremt sugen på flytta... Flytta från denna byhåla.

(null)